دانشگاه باقرالعلوم علیه‌السلام
پژوهش

مدیریت کتابخانه و اطلاع رسانی

مقدمه:

کتابخانه دانشگاه باقرالعلوم به عنوان قلب تپنده دانشگاه، با قدمتی 30 ساله به عنوان یکی از قطب های علمی پژوهشی معتبر در حوزه علوم انسانی و اسلامی،
خدمات مختلفی را به دانشجویان، طلاب و اساتید محترم ارائه می دهد.

این کتابخانه در فضایی به وسعت حدود 1000متر مربع جهت تامین نیازهای اطلاعاتی دانشجویان و اساتید دانشگاه
و نیز ارتقای سطح علمی و پژوهشی کاربران خود، اقدام به توسعه و ارتقای سطح فعالیت های خود نموده است.

آشنایی اجمالی با بخش های مختلف کتابخانه:

بخش امانتcirculation

این بخش در طبقه همکف واقع شده است و دارای مخزنی بالغ بر 42000 عنوان کتاب فارسی و عربی(مجموعا94000 نسخه) و 4300 عنوان کتاب لاتین (مجموعا5800 نسخه) است
و در دو شیفت صبح  و عصر خدمات خود را ارایه می دهد.

چینش کتاب ها بر اساس رده بندی کنگره است و نرم افزار مورد استفاده، سیمرغ است. این بخش دارای شش کامپیوتر مجهز به نرم افزار سیمرغ می باشد
که جهت جستجوی کتاب در اختیار کاربران قرار دارد.

بخش مرجع reference

این بخش به شکل قفسه باز به کاربران ارائه خدمات می دهد. مخزن این بخش شامل 42000 عنوان کتاب است.
در داخل  این بخش فضایی جهت مطالعه کتاب ها نیز فراهم شده است. کتاب های این بخش امانت داده نمی شود
و صرفا جهت استفاده در همین بخش است. این بخش در طبقه اول قرار دارد و کامپیوترهایی جهت جستجو در اختیار مراجعان قرار گرفته است.

94 عنوان نشریه تخصصی و نیز 1000عنوان پایان نامه کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در داخل فضای بخش مرجع قرار گرفته است.

راهنمایی مراجعان جهت استفاده از نرم افزار سیمرغ و نمامتن، ورود اطلاعات کتابشناختی پایان نامه  ها و نشریات و آماده سازی آنها
جهت استفاده مراجعان، انتخاب نشریات مناسب و جدید، ارسال اطلاعات کتابشناختی پایان نامه های جدید جهت روزآمدسازی
وب سایت کتابخانه از جمله فعالیت هایی است که در این بخش انجام می شود.

بخش اطلاع رسانیinformation center

سایت اطلاع رسانی مجهز به  24 کامپیوتر متصل به اینترنت است که وظیفه ارائه خدمات اینترنتی و بازیابی اطلاعات
به اعضای محترم هیات علمی ، دانشجویان، زبان آموزان مرکز آموزش زبانهای خارجی ، طلاب و دانش پژوهان
مدرسه علمیه معصومیه و موسسه آموزش عالی امام رضا(ع)، اساتید و کارمندان را بر عهده دارد.
هدف این بخش
تسهیل دسترسی کاربران به منابع و پایگاه های اطلاعاتی مورد نیازشان است.

به روز رسانی وب سایت دانشگاه در صفحه اختصاصی کتابخانه و اطلاع رسانی (بخش اخبار و اطلاعیه ها، تازه های کتاب و تازه های پایان نامه) و بارگذاری فایل های مورد نظر به شکل روزانه، پیگیری جهت اجرای برنامه‌های مربوط به برگزاری کلاس های SpSS یا دروس مشابه و کارگاه های آموزشی مرتبط با اطلاع رسانی، آموزش روش ها و مهارت های جستجو در اینترنت از طریق موتورهای جستجو به دانشجویان متقاضی و ارائه راهکارهای مناسب جهت رفع مشکلات نرم افزاری و بهبود سیستم ها از جمله فعالیت های این بخش است.

سایر بخش ها

خرید منابع، آماده سازی، فهرستنویسی و ثبت منابع از دیگر فعالیت هایی است که در کتابخانه انجام می شود.

همچنین راه اندازی بخش کتابخانه دیجیتال از جمله برنامه هایی است که در آینده نزدیک انجام خواهد شد و در حال حاضر مقدمات کار انجام شده است و تا کنون بخشی ازمنابع دیجیتال تهیه و گردآوری شده است که پس از انجام اقدامات لازم، به مرور زمان  در وب سایت کتابخانه بارگذاری و قابل استفاده برای کاربران خواهد بود.

مدیریت کتابخانه و اطلاع رسانی

منبع: