دیدار اعضای طرح گفتمان با آیت الله جوادی آملی

راه برای همتای فرشته شدن باز است/تأییدکننده نظام اسلامی جزو مؤمنان صالح است

آیت الله جوادی آملی:
راه برای همتای فرشته شدن باز است/تأییدکننده نظام اسلامی جزو مؤمنان صالح است
آیت الله جوادی آملی گفت: اگر مؤمنین عزیز هستند به عزت الهی است، شفاعت و قدرت و قوت و امثال ذلک هم همین‌طور است، همه این کارها نشان می‌دهد هر چه ما داریم یا مال ماست که آن مال هم تملیک الهی است یا امانت ماست. لذا ما که می‌توانیم همتای فرشته بشویم چرا خود را ارزان بفروشیم، راه برای همتای فرشته شدن باز است.
آیت الله عبدالله جوادی آملی در جلسه درس اخلاق خود که با حضور دانشجویان شرکت کننده در گفتمان نخبگان علوم انسانی که در بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد، به توصیف انسان‌های صالح پرداخت و بیان داشت: خداوند در قرآن، انسان‌های صالح را در کنار فرشته ذکر می‌کند، این یک تقارن محض نیست، این یک مجاورت ایمانی است؛ گوشه‌ای از اسرار این مجاورت را امام سجاد(ع) بیان کردند که می فرماید: در فضل علم و معرفت توحیدی همین بس که خدای سبحان، علما را با فرشته یکجا ذکر می‌کند.
این مرجع تقلید ادامه داد: در اوایل سوره مبارکه آل‌عمران آمده ﴿شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ وَ الْمَلائِکَةُ وَ أُولُوا الْعِلْمِ قائِماً بِالْقِسْطِ﴾ استدلال امام سجاد(ع) این است که ذات اقدس الهی نام مبارک خود را در قله مطرح کرد، بعد علما و فرشته ها را در کنار هم ذکر کرد یا اینکه در آیات دیگر از قرآن کریم آمده است که خدای سبحان پیامبرش را فرستاد اما جبرئیل و ملائکه و مومنان صالح مؤیّد پیغمبر هستند، که اینها نشانه یک مقارنتی بین افراد صالح و فرشته‌هاست. اگر در این جمله که فرمود مؤمنان صالح مثل ملائکه، یاور پیغمبر هستند، حتماً مسئله شفاعت هم بهره اینها خواهد شد.
وی تصریح کرد: هر کس کاری کند که نظام اسلامی را تأیید کند، این شخص جزو مؤمنان صالح است. همسایگی با فرشته‌ها مخصوص علمای حوزه و دانشگاه نیست، در سطح جامعه هم هر که اهل صلاح و فلاح بود، و هر کاری که خواست انجام دهد، با امنیت و امانت انجام داد، این در ردیف فرشته ها قرار می‌گیرد.
آیت الله جوادی آملی نماز را یکی از وسایل تطهیر انسان دانست و اظهار داشت: مطلب دیگر این است که راه رسیدن به این مقام چیست؟ این قله را چه کسی می‌تواند فتح کند؟ حضرت امیر(ع) در نهج‌البلاغه از وجود پیغمبر(ص) نقل کرده است: خدای سبحان یک چشمه شفاف و زلال و آب صافی را در دم منزل همه شما قرار