728 x 90

بازدید دانشجویان رشته علوم ارتباطات از کتابخانه آیت‌الله مرعشی نجفی(ره)

دانشجویان دانشگاه باقرالعلوم(ع) با همکاری اداره امور فرهنگی دانشگاه از بخش‌های مختلف کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی(ره) بازدید کردند.
دانشجویان دانشگاه باقرالعلوم(ع) با همکاری اداره امور فرهنگی دانشگاه از بخش‌های مختلف کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی(ره) بازدید کردند.روابط عمومی دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام

دانشجویان دانشگاه باقرالعلوم(ع) با همکاری اداره امور فرهنگی دانشگاه از بخش‌های مختلف کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی(ره) بازدید کردند.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، در این بازدید که با حضور دانشجویان رشته علوم ارتباطات و اساتید این رشته برگزار شد، مسئول کتابخانه آیت‌الله مرعشی نجفی(ره) ضمن معرفی بخش‌های مختلف این کتابخانه، به نحوه کار تخصصی و فعالیت‌های دلسوزانه کارمندان این مجموعه برای حفظ و حراست هرچه بهتر منابع غنی و دست اول ، مرمت، حفظ  و نگهداری آن‌ها اشاره کرد.

دانشجویان دانشگاه در ابتدا با بخش قرنطینه و آفت‌کشی کتب خطی آشنا شدند. در این بخش کتب خریداری شده و یا اهدایی به طور کامل باز شده و در محفظه‌های مخصوص قرار می‌گیرند تا علاوه بر آفت‌کشی، مقاومت آن‌ها نیز افزایش پیدا کند. 

بخش دوم این کتابخانه قسمت وسایل شخصی و اطلاعات مربوط به موسس کتابخانه است. از نکات بارز شخصیت آیت‌الله مرعشی نجفی(ره) این است که در زمان ایشان که دکمه و یا مواد اولیه آن وارداتی بود و از خارج تامین می‌شد حتی به میزان یک دکمه هم حاضر نبودند وابسته به غیر ایرانی باشند لذا از بندینک و قیطان و نخ استفاده می‌کردند حتی فرموده بودند من دوست ندارم صنعت ایرانی مختل شود و کارگر ایرانی بیکار گردد. ایشان تنها یا شاید از معدود مراجعی بودند که در زمان حیاتشان مستطیع نشده و به حج نرفته بودند. 

در بخش سوم کتابخانه یعنی بخش میکرو فیلم، صفحات نسخ خطی عکس‌برداری می‌شوند و در اختیار محققین قرار می‌گیرند. نکته قابل تامل در این بخش این است که به دلیل تحریم‌ها از اسکنر مجموعه استفاده نمیشد تا مستهلک نشود و برای تصویربرداری از دوربین‌های دیجیتال استفاده می‌شد.

بخش بعدی کتابخانه بخش مرمت کتاب‌های خطی است. کتب خطی و آثاری که به مرور زمان آسیب دیده باشند و یا بخش‌هایی از آنها مخدوش گردیده باشد در این بخش با رعایت نکات و اصول خاصی مرمت و بازسازی می‌‎شوند.  در این بخش متخصصان کاغذهایی محکم را با الیاف طبیعی و رنگ مخصوص هماهنگ با برگه‌های کتاب می‌سازند و صفحات بازآفرینی می‌شوند. البته نوشته‌ها به رسم امانت دست نخورده باقی می‌مانند.

از دیگر قسمت‌های این کتابخانه می‌توان به مخزن کتاب‌های اصلی اشاره کرد. در مخزن کتاب‌ها که با سیستم های امنیتی خاصی از آنها مراقبت می‌شود از قرون متمادی کتب و نسخ زیادی وجود دارد که پس از طی مراحل ذکر شده به آنجا رسیده‌اند. کتاب‌های موجود در مخزن مربوط به حدود نود سال پیش است که در حدود ۴۲۰۰۰ منبع نسخ خطی در آن موجود است. در این بخش تعدادی وسایل مربوط به ستاره شناسی و نجوم هم نگهداری می‌شود.

در این بازدید دانشجویان از قرآن‌های به جا مانده از قرن دوم بر روی پوست حیواناتی مانند بز بازدید کردند که یکی از آنها با دست خط مبارک حضرت امام سجاد(ع) و دیگری با خط امام رضا(ع) به رشته تحریر درآمده بود، کتب ملاصدرا ، شیخ بهایی و دیگر دانشمندان هم با دست خط خودشان در بخش مخزن کتاب‌ها موجود بود.

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در جای جای بازدید قابل توجه بود، زیست زاهدانه آیت الله مرعشی (ره) بود. کارهایی همچون و انجام نمازها و روزه های استیجاری، گرو گذاشتن لباس و وسایل و کارگری در مغازه ی برنج فروشی که تمام عایدی آن صرف خرید کتاب می‌شد. همچنین نگارش و کتابت ایشان در حالت جوع و گرسنگی تا چند روز با دست خط خودشان، برای دانشجویان بسیار جالب توجه بود.


..
 
امتیاز دهی
 
 

فصلنامهعلوم سیاسی فصلنامهتاریخ اسلام فصلنامهآیین حکمت فصلنامهفرهنگ پژوهش
خانه | بازگشت | حريم خصوصي كاربران |
Guest (PortalGuest)

دانشگاه باقرالعلوم (عليه السلام)
مجری سایت : شرکت سیگما